torsdag 7 augusti 2014

Semesterdag 27

Första dagen på Way out West var helt igenom behaglig med perfekt väder, bra musik, lagom med köer oc folk, okej mat och fötterna gjorde knappt ont efter 9-timmars publikande. Vi var där strax före öppning och hämtade ut våra armband (ingen kö alls) och gled sedan omkring på området och spanade in konsten, matstånden och marknadsstånden innan första bandet Policia gick på i Linnétältet, skönt att vara igång!

Dagen följdes av rockiga Brody Dalle, lite Krunegård men fastnade inte utan gick till lilla scenen i Dungen och såg slutet på Beldina och Bella Boo och början på Sylvana Iman. På det blev den en ölpaus och sedan en tur till Linnétältet igen men bara vi närmade oss fattade man att ljuder var outhärdligt på Neneh Cherry- alldeles för hög bas och inget annat ljud nådde ut så vi vände. Vi tog en matpuas istället. Jag åt foccacia med kantreller, Johanna en mystisk baguette och Emil en hamburgare. All mat på wow är vegetarisk och det gillar jag verkligen, de som är vegeterianer får ett större utbud än vanligt och vi andra testar nya grejer. Vi behöver äta mer vegetariskt för miljöns skull och sådana här initiativ är bara bra. I år slapp vi också populistiska GT som häromåret stod vid ingången och delade ut kött medan de ropade att "folket har rätt till kött". Något har hänt med den där tidningen som verkligen inte är bra, med Frida Boysen i spetsen fokuserar de mer på att väcka folkopinion (folkstorm) än att rapportera nyheter. Att GT har mycket att göra med att vi ska folkomrösta om trängselskatten har de själva varit mycket stolta men när nu SD tackar Frida och GT för folkomröstningen vill Frida inte förknippas med partiet. Hon måste väl ändå haft koll på att SD är ett av de partiet vars väljare varit mest emot trängselskatt och som GT då aktivt supportat?


För övrigt tycker jag att offentlig verksamhet ska visa gott föredöme och alltid ha det vegetariska alternativet som standard och att man kan få välja till köttet aktivt om man måste ha det. På möten med frallor behövs inte skinkan. Om skolor/äldreboenden oftare serverar vegetariskt får de råd att ha riktigt bra kött, ekologiskt och närproducerat när de väl ska servera en kötträtt. Vi måste bli av med slentrianätandet av kött och tänka nytt och bättre och wow är ett bra exempel på det.  

Ialla fall, efter mat- och dryckpausen var det äntligen tid på scen för mitt favoritband The National och de var lika grymma som förväntat, det är gött att stå på en spelning där man alltid tänker "JA, nu kommer den braiga låten" om varje jäkla låt! De sista två låtarna sprang Matt kring bland publiken och sjöng, modigt men kul för oss som han passerade på en armlängdsavstånd flankerad av två vakter och en massa mobilkameror.

Vi såg större delen av Queens of The Stone age från ett öltält där jag tog festivalens första "Teddy"; shotta ett glas vin och drick sen snabbt en öl/cider. För att hinna mellan akterna =) Jag hade velat hålla mig så gott som nykter för att inte missa något av The National. Fast Teddyn gjorde knappast till eller från utan det var en oerhört nykter festivaldag. Efter en snabbt besök hos Daniel på Övre Husar medan vi väntade ut folkhavet i kollektiv- och taxitrafiken kom vi hem strax före ett och ägnade katten en hel del lek och gos innan vi gick nöjda och la oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar