torsdag 24 juli 2014

Semesterdag 13

Konst i park
Glasspaus
Vi vaknade upp i Kiel och var utvilade efter att ha sovit i en mörk hytt med ac, väldigt skönt! Kvällen innan ombord på båten var lugn med lite öl på däck till tonerna av den nöjesansvariga som sjöng Proud Mary till playback, medhavd matsäck och lite läsning.

Håller balansen på strandpromenaden







 Vädret i Kiel var lika hett som hemma, vi skippade shufflebussarna till köpcentren med billig öl och bestämde oss för att se stan i stället.

Vi gick en bra bit på den fina strandpromenden och sedan runt lite dammar i centrum och några parker. Vi stannade och inspekterade alla statyer och var kulturella.

Vi var även inne i konsthallen men bara för att kissa, vi kom nämligen inte in till utställningen utan kontanter. Sen fick vi nog av kultur och sevärdheter och drack två öl under en parasoll. 

Ombytt för middag
Självklart tog vi också en tur på en av  Europas äldsta gågator med massa affärer. Vi fattade inte riktigt det där med äldsta gågata....alla gator var väl gågator förr? Dessutom förstördes det mesta av Kiel under andra världskriget och hela centrum är återuppbyggt.

Efter en siesta njöt vi åter igen av coverplayback på övre däck och såg en vacker solnedgång. Sedan var det dags att byta om till middagen och som tur var hade jag köpt en hatt tidigare på dagen.
Baren på däck

Överlag en mycket trevlig resa till Kiel!

















                                 

                      Dagens soundtrack: Lenas tyska schlagerdänga





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar