söndag 13 juli 2014

Semsterdag 2

Egentligen har vi inte semester än, den börjar ju inte förrän på måndag, än så länge är det bara helg - Ett mantra vi säger till varandra hela helgen för att vi liksom ska förstå att vi just nu lever i en extra bubbla, något slags vakum mellan jobb och semester. Som i Matrix ungefär, fast vi kicksparkas inte lika mycket.

Vi är båda lite stressade över att vi måste varva ner, stressa ner och andas under semestern så därför bestämde vi oss för att varva ner innan själva semestern startat genom att använda en Matrixdag till en sjukdag. Ni vet den där känslan man kan få ibland när man är frisk den där om att det skulle vara mysigt att vara sjuk? Att gosa in sig i sängen med glass och bok och glömma bort sig för en stund. Det är bara en hägring.

När man väl är sjuk är det inte mysigt alls, det vimlar av snorpapper, man hostar tills det gör ont och på tv är det bara reklam om magträning. Sen är det ju det där med jobbet, jag får för mig att det spelar roll att jag är hemma, att det går ut över mina kollegor fast att det egentligen kanske bara är någon som undrar i fikarummet: -Var är Carolina? -Hon är sjuk. - Jaha då använder jag hennes mugg idag.

Dessutom är jag usel på att vara sjuk- jag städar, går ut med soporna och ger mig själv små utmaningar som: Inget nässpray förrän du putsat badrumsfönstret. Jag vet att det är fel. Jag borde gå i sjuktterapi och lära mig zappa.

Emil är bättre, han är nästan aldrig sjuk men när han är det skruttar han upp i morgonrocken, varma sockar och sitter framför tv:n hela dagen, mestadels Top Gear som på något konstigt vis alltid går i repris och program om husrenovering. Snorpappren staplar sig som Keops pyramider men han ser inte hur misären växer fram, han ser bara Jeremy Clarkson och hans underfundigheter. Nästa dag är han frisk.


I alla fall så har vi tagit en sjukdag idag - utan att ha den minsta hosta. (Jag har iofs fortfarande en släng av trumpetinflammation men ngn accessoar ska man ju ha). Vi köpte godis, hyrde tre filmer och åt ostbricka till middag. Så nu är vi helade, nerstressade och redo att ta oss an den riktiga semestern. Att vi klarade nerstressningen på en dag betyder nog att vi egentligen inte var speciellt uppe i varv men man kan ju vila i förebyggande syfte.

Dagens soundtrack fanns inte i någon bra version på youtube så det blev en Spotifylänk till en underbart bra låt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar